(Στο Βάθος ακούγεται το τραγούδι Aventura, Mi Coranzocito..)

(MySalsa.gr) Πως ξεκίνησες στην μουσική, τι σχέση έχει η οικογένεια σου.

(Mr Bachata) Καλησπέρα σας είμαι ο Mr Bachata
Ο πατέρας μου και η μητέρα μου έχουν επαφή με τη μουσική, σε επίπεδο τραγουδιού μόνο. Εγώ ξεκίνησα πιάνο στα 7, κιθάρα στα 13 στο μουσικό γυμνάσιο Σιάτιστας και μετά την πρώτη λυκείου ασχολήθηκα με μπάντες, και γενικότερα με διάφορα όργανα, ντραμς, πλήκτρα, κρουστά κτλ. Συνέχισα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής στο Ρέθυμνο.

(MySalsa.gr) Πότε ξεκίνησες με την σύνθεση και με το λάτιν γενικότερα?

(Mr Bachata) Ασχολήθηκα με την σύνθεση στα 16 μου,την στιχουργική στα 17-18 και στην λάτιν σκηνή είμαι τα τελευταία 4 χρόνια.

(MySalsa.gr) Ποιο ήταν το πρώτο σου τραγούδι? Πως ακριβώς ήταν στην αρχή?

(Mr Bachata) Με παρότρυνε ένας φίλος μου χορευτής που μου ζήτησε να διασκευάσω το “Lamento Boliviano” στα ελληνικά (Είναι η ζωή μια τρέλα). Με αυτό ξεκίνησα και άρεσε στον  κόσμο. Και μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για την Ελλάδα με τα λάτιν και την bachata κυρίως και για το λόγω του αληθές δεν υπάρχει εκτός από Ισπανικά, Αγγλικά και Ιταλικά σε άλλη γλώσσα bachata. Οπότε ήμουν ο πρώτος που έγραψα στην Ελλάδα bachata και σκοπεύω να προχωρήσω σε αυτό το στυλ.

(MySalsa.gr) Ετοιμάζεις κάποια δουλειά?

(Mr Bachata) Σύντομα θα βγάλω το CD Single ¨πατρίδα¨. Ετοιμάζουμε αυτό το καιρό και το βίντεο κλιπ και ελπίζω σύντομα να έχουν κυκλοφορήσει  και να κάνω και κάποιο τουρνέ το καλοκαίρι για να γνωρίσει και ο κόσμος αυτό το είδος της μουσικής.

(MySalsa.gr) Τα τραγούδια τα γράφεις μόνος σου?

(Mr Bachata) Τη μουσική περισσότερο εκτός από τις διασκευές τα γράφω μόνος μου. Συνήθως όταν γράφω μουσική γράφω και τους στίχους. Σε ορισμένα τραγούδια έχω συνεργαστεί και με στιχουργούς όπως ο Δημήτρης Τζάνος (Κόκκινος Φάρος) και τη Χαρά Τσακίρη(είναι η ζωή μια τρέλα) και κάποιους άλλους, αλλά γενικότερα δουλεύω μόνος γιατί με βολεύει πιο πολύ, έχω αυτονομία πράξεων και μου αρέσει να δουλεύω χωρίς παρεμβολές.

(MySalsa.gr) Μένεις Σιάτιστα? Πως δεν κατέβηκες στην Αθήνα?

(Mr Bachata) Μένω Σιάτιστα μόνιμα και αυτό με βολεύει γιατί μπορώ να πηγαίνω από εκεί όπου θέλω.  Ήμουν φοιτητής για 6 χρόνια στο Ρέθυμνο. Η Αθήνα είναι πολύ μεγάλη πόλη και συνήθως χάνεσαι στις μεγάλες πόλεις. Ξέρεις τι λένε "καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη". Για αρχή προτίμησα να μην πάω στην Αθήνα.Μπορεί κάποια στιγμή να πάω γιατί εκεί είναι όλη η αγορά.

Ήρθα θεσσαλονίκη για λίγο καιρό. Ωραία σαν πόλη αλλά δεν ταίριαξε στην ιδιοσυγκρασία μου. Στη Σιάτιστα έχει ηρεμία, έχω το χρόνο να γράφω μουσική και το στούντιο μου εκεί και μπορώ να πηγαινοέρχομαι για Live Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη.

(MySalsa.gr) Αν δεν τραγουδούσες τι θα έκανες.

(Mr Bachata) Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω, παίζω κάποιο μουσικό όργανο.


(MySalsa.gr) Δεν σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό;

(Mr Bachata) Δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου τίποτα άλλο εκτός απο τη μουσική. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μουσική. Με όλες τις εκφάνσεις της μουσικής. Δηλαδή στιχουργική, σύνθεση, ενορχήστρωση, παίζω όργανα, sessionas είμαι παντού.  Οπότε από τα 7 μου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μόνο με τη μουσική.

(MySalsa.gr) Αγαπημένος τραγουδιστής σε λάτιν.

(Mr Bachata) Ο λόγος που άρχισα να γράφω ελληνικό λάτιν ήταν πρώτον ότι δεν καταλάβαινα τα Ισπανικά . Δεν ξέρω Ισπανικά ακόμα, αλλά σκοπεύω να μάθω. Κάποιες λέξεις τις καταλαβαίνω καλά. Αγαπημένος τραγουδιστής. Υπάρχουν πάρα πολλοί. Εκτιμώ κάποιον τραγουδιστή που έχει κάτι να δώσει σε επίπεδο μουσικής, σε επίπεδο ενορχήστρωσης. Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω καλή μουσική. Και στα Ισπανικά το λιγότερο σε επίπεδο στίχου γιατί δεν καταλαβαίνω. Αλλά αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω Ελληνικά, γιατί μου άρεσε να ακούω ελληνικό στίχο σε Λάτιν μουσική.

Παρόλα αυτά ο αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ο Marc Antony που έχει φωνάρα, μου αρέσει επίσης ο Prince Royce σε Bachata και οι Aventura.που είναι καταπληκτικοί. Άλλος αγαπημένος είναι ο Juan Luis Guerra, ο πατέρας της Bachata και οτιδήποτε έχει να μου δώσει κάτι σε επίπεδο μουσικής.
Τώρα αυτά στην Λάτιν μουσική αυτά.  Εγώ ακούω γενικότερα RnB. Τώρα τελευταία είμαι παθιασμένος με την Jessie James, με την Beyonce, με τους Boys II Men.

(MySalsa.gr) Πριν 4 χρόνια ήσουν σε RnB σκηνή;

(Mr Bachata) Όχι Rnb δεν έχω γράψει ποτέ, θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω.

(MySalsa.gr) Πριν αρχίσεις με τα λάτιν τι έγραφες;

(Mr Bachata) Πριν αρχίσω να γράφω λάτιν, έγραφα “Χατζηγιάννη”. (γέλια). Από τα 17 μου ως τα 22 έγραφα αποκλειστικά στυλ που έμοιαζε σε Χατζηγιάννη, και αυτό φαίνεται άλλωστε στο τρόπο που χρησιμοποιώ τη φωνή μου. Δεν μοιάζει η φωνή μου πλέον, αλλά αν δείς τα κομμάτια που έγραφα πριν 6-7 χρόνια ήμουν αντίγραφο.

(MySalsa.gr) Τα κυκλοφόρησες αυτά;

(Mr Bachata) Όχι δεν τα κυκλοφόρησα , ευτυχώς βρέθηκε ένας άγιος άνθρωπος για εμένα και μου είπε μην τα κυκλοφορήσεις. Κάνε κάτι δικό σου. Και για αυτό το λόγο όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω bachata. Είπα εδώ είμαστε, είναι κάτι που μου αρέσει, χορεύω bachata, χορεύω salsa, χορεύω latin και γιατί να μην τα συνδυάσω και κατέληξα να γράφω να χορεύω και πάει λέγοντας.

(MySalsa.gr) 5 πράγματα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά.

(Mr Bachata) Είναι κακό να λες ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το κάνεις που σημαίνει ότι είσαι αδύναμος χαρακτήρας αν δεν μπορείς να το κάνεις. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ζήσω πρώτον χωρίς την κιθάρα μου, δεύτερον χωρίς τον υπολογιστή μου γιατί εκεί κάνω όλες τις ενορχηστρώσεις.

(MySalsa.gr) Mac η PC?

(Mr Bachata) (Γέλια) PC δυστυχώς, ακόμα παλεύω με τα glitches και τις χαζομάρες του PC. Σύντομα Mac.

(MySalsa.gr) Αυτό ελπίζουμε όλοι.

(Mr Bachata) Είναι πολύ μπροστά. Είναι δέκα χρόνια μπροστά οι άνθρωποι. Αυτά τα δύο μάλλον. Δεν έχω άλλα τρία να σου πω.

(MySalsa.gr) Το καπέλο?

(Mr Bachata) Δώρο μιας πολύ καλής μου φίλης πριν από 2 χρόνια. Στη μέση της σεζόν που δούλευα με τους σχολαρχαίους ένα λαΐκό συγκρότημα κάτω στο Ρέθυμνο. Στη μέση της σεζόν μου το χάρισε. Ήταν ένα καβουράκι, καμία σχέση με αυτό. Ήταν άλλο πιο βαρύ και χειμωνιάτικο και μου άρεσε, μου έδωσε έναν άλλο άερα. Άρεσε και στον κόσμο. Το φορούσα και θυμάμαι χαρακτηριστικά, όπου και αν πήγαινα μου το ζητούσαν όλοι να το φορέσουν, οι Barman,  barwoman κτλ. Ταίριαξε και με το χορευτικό στυλ. Μετά βρήκα  αυτό στο Μοναστηράκι που μου άρεσε.Και από τότε είδα ότι είναι ένα είδος στυλ και κάθε καλλιτέχνης εκτός του μουσικού πρέπει να έχει και το οπτικό. Αν προσέξεις Lady Gaga, Beyonce και κάθε ένας της Rnb προωθεί ένα στυλ. Συνεπώς κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όχι να προωθήσουμε στυλ αλλά να είμαι εύκολα αναγνωρίσιμος όταν βλέπει κάποιος την φωτογραφία μου.

(MySalsa.gr) Όμορφα. Σε ευχαριστώ πολύ.

(Mr Bachata) Ευχαριστώ πάρα πολύ το mysalsa.gr και τον Βασίλη Κάρτσιο για την συνέντευξη.

Τα τραγούδια του Νεκτάριου Βασιλείου μπορούμε να βρούμε στο salsa video section και παρακάτω αλφαβητικά.

Άνοιξη
Είναι η ζωή μια τρέλα
Έλα να πετάξουμε μαζί
Ελα να χορέψουμε Salsa
Καλημέρα
Κόκκινος φάρος
Μάθε μου ft Μαίρη Δούτση
Μεσ' στη δική σου αγκαλιά
Μια νύχτα
Πατρίδα
Ποιος σε αγαπάει
Τα ήσυχα βράδια
Το καλοκαιράκι

Greek Bulgarian English Spanish

Salsa In Greece